Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Kaart & kompas

19 mei 2019 @ 08:00 - 17:00

€50

Wat doe je als de batterij van je smartphone het laat afweten, of je je geen kaas gegeten hebt van je dure GPS-toestel. Je keert terug naar de basis: kaart lezen. En als je twijfelt over de juiste richting, en dan kan een kompas je de juiste richting uitsturen. Bijna iedereen is in staat om kaart te leren lezen of kompas te gebruiken, het vergt enkel wat oefening en vertrouwen in eigen kunnen.

We gaan op stap in de prachtige Vlaamse Ardennen om deze basisvaardigheden al doende aan te leren of op te frissen. Eerst focussen we op de kaart: welke kenmerken vind je allemaal terug, wat betekent die schaal nu alweer en hoe kan je die kronkelende hoogtelijnen interpreteren? Daarna komt het kompas aan de beurt. Die dient niet enkel om het noorden te bepalen, maar ook om een koers uit te zetten van de kaart naar het terrein, en omgekeerd om je positie te bepalen op de kaart.

Dagcursus mét middagpauze van ongeveer anderhalf uur in een goed restaurantje (niet inbegrepen in de prijs)

Omwille van een operatie (reconstructie kruisbanden) neemt Dieter Van Holder, professioneel bergwandelgids, deze workshop van mij over. 

Deelnameprijs: 50 euro inclusief stafkaart 1:20.000
Aantal deelnemers: max. 6 personen
Inschrijven: website van Mounteqshop

Gegevens

Datum:
19 mei 2019
Tijd:
08:00 - 17:00
Kosten:
€50
Evenement Categorie:

Organisatoren

Your Trail
Mounteqshop

Locatie

Vlaamse Ardennen
België + Google Maps