Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zelf voedsel drogen

16 mei 2020 @ 11:00 - 13:30

Drogen is al eeuwenlang een manier om voeding te bewaren. Door
het water in het voedsel te verdampen, verdwijnt het risico dat bacteriën en schimmels zich nestelen. Na het droogproces, houd je een product over dat lichter en compacter is dan een vers exemplaar.
In de buitensport worden gevriesdroogde trekkersmaaltijden verkocht met lonkende namen als ‘chili con carne’ en ‘goulash’. Helaas staan in de werkelijkheid deze maaltijden soms ver af van hun verse bereiding…
Door je voeding zelf te drogen, heb je een smakelijker – en
zelfs goedkoper! – alternatief.

Tijdens deze workshops krijg je uitleg over wat je allemaal kan drogen en hoe je te werk gaat. En maak je zelf diverse gerechten klaar die je dan uiteraard smakelijk kan opeten.

Omwille van een operatie (reconstructie kruisbanden) is deze workshop uitgesteld tot 2020.

Prijs & inschrijving: Meer info later.

Gegevens

Datum:
16 mei 2020
Tijd:
11:00 - 13:30

Organisatoren

Your Trail
Basecamp vzw

Locatie

Basecamp vzw
Putstraat 5
Aalst, 9310 België
+ Google Maps